Любопитството и 90-те години на миналия век в България я

...
 Любопитството и 90-те години на миналия век в България я
Коментари Харесай

Ана Клисарска: От най-старото списание в България до издаването на аудиокниги

 

Любопитството и 90-те години на предишния век в България я тласкат към публицистиката. Началото на демокрацията у нас и бурните политически промени като цяло предизвикат интереса й. Той я води към Факултета по публицистика и всеобща връзка и по-късно към сериозните печатни издания.

 

Снимка: Евгений Милов

Кариерата й в медиите се развива динамично. Започва да написа във вестници и списания, които по това време са били образец за качествена публицистика.

Водещата на " Преди обед " - такава, каквато не я познавате, споделя за себе си в поредицата " Жените на България "

В същински експерт я трансформира и неуморната работа на терен, когато в продължение на години е предавала политическите събития от жълтите павета. Големите промени за нея настъпват обаче, когато ражда щерка си. 

 

От парламентарен кореспондент тя прави внезапен завой към начин на живот публицистиката, откакто получава покана да оглави известното издание „ Жената през днешния ден “.

Пътят й в медиите завършва като основен редактор на най-старото списание в България, с цел да направи смела крачка към цифровите нововъведения и технологии.

Всичко стартира от бабиния апартамент в „ Дружба “ и с 1000 лв. заем от мама и баща

Провокирана още веднъж от любознанието си, само че също от пристрастеността си към четенето, тя избира света на книгите. Днес тя е издател в стрийминг платформата за аудиокниги Storytel. Казва, че се въодушевява да слуша разнообразни създатели, а до момента в който я снимаме, разбираме, че е на вълна за обичаните заглавия от Ромен Гари.

В поредицата „ Жените на България “ описваме историята на Ана Клисарска – публицист по специалност, безреден, неутолим четец и слушател на книги, също човек, който има вяра, че любознанието е здравословно и може да бъде мотор на огромните промени.

 

Самата тя се показва на първо място като майка на 18-годишната си щерка, с която стават все по-близки във времето – по душа и ползи. Също по този начин е господарка на куче, което е осиновила неотдавна от подслон.

„ Най-големият ми триумф е, че съм ролевият модел на щерка ми. Надявам се, че за нея в действителност е по този начин “, споделя през смях Ана.

Водещата на " Преди обед " - такава, каквато не я познавате, споделя за себе си в поредицата " Жените на България "

Майчинството се оказва оня конфликт с медийната среда, когато журналистката осъзнава, че мъчно би съчетавала динамичната работа в всекидневник с развъждането на малко дете. Предложението за „ Жената през днешния ден “ идва в точния миг, само че помни първичната си реакция.

 

„ Представете си – практикувам политически процеси и внезапно начин на живот – не е допустимо! Все отново изследвах списанието и открих, че то не е единствено за гримове и визия, а е естрада за всевъзможни тематики и проблеми, които засягат дамите. При това добра естрада, с дългогодишна история и триумфи, защото е извоювало не малко права на дамите в България “, споделя Ана.  

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР